Haber Arşivi

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferini ve Şehitlerini Anma Günü düzenlendi. Okulumuzun düzenlediği törende başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı için çarpışmaktan ve ölmekten çekinmeyen bütün askerlerimizi; şarkılarla, türkülerle, tiyatro gösterileriyle andık. Bu duygu yüklü anma töreninde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Başiskele Anadolu Lisesi 2023-2024 II. Dönem I. Ortak Sınavları 25 Mart 2024 Pazartesi - 05 Nisan 2024 Cuma  tarihleri arasında yapılacaktır.

Dünya da her yıl 14 Mart'ta matematikçiler tarafından kutlanan Pi Günü, matematikte kullanılmakta olan sabit pi sayısı anısına kutlanır. 14 Mart günü Pi Sayısı olan 3,14'e benzemesi, bu tarihin bütün dünyada Pi Günü olarak anılmasına vesile olmuştur. Bu anlamlı Günü okulumuzda öğrencilerimiz ile kutladık.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programımızda emeği olan tüm öğretmen ve öğrencilerimize bu anlamlı program için teşekküre ederiz.

Okulumuzda Ramazan öncesi Dayanışma Kermesi düzenlendi. Emeği geçen tüm veli öğrenci öğretmen ve personellerimize teşekkür ederiz.

11 ve 12.sınıf sayısal öğrencilerimize yönelik 01.03.2024 tarihinde Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Camii, Arkeoloji Müzesi ve İstanbul Teknik  Üniversitesi'ni kapsayan bir gezi düzenledik. Öğrencilerimiz; İstanbul'un tarihi mekanlarını rehber eşliğinde daha yakından tanımış oldular. İTÜ'lü öğrencilerin yapmış oldukları sunumla; üniversiteye hazırlık ve üniversite hayatıyla ilgili merak ettikleri pek çok şeyi de öğrenme fırsatı buldular.

Okulumuz Müzik Öğretmenleri ve Müzik Kulübü öğrencilerince öğrencilerimize BAL Müzik Dinletisi Programı düzenlenmiştir. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize bu güzel etkinlik için teşekkür ederiz.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğün'ce öğrencilerimize Güvenli Gençlik Güvenli Gelecek Temalı bilgilendirme semineri verildi.

12.sınıf öğrencilerimiz ile 23.02.2024 tarihinde Sabancı üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'ne gezi düzenledik. Öğrencilerimiz üniversiteler ile ilgili birebir bilgi edinme imkanı buldular.

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Bu yıl yapılacak olan TEKNOFEST yarışmaları için öğrencilerimize bilgilendirme semineri düzenlendi.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı II.Dönem için 19 Şubat 2024 tarihi itibariyle sınıflarımızda uygulanacak ders programını aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

II. Dönem Başı Sorumluluk Sınav Programı 12 Şubat - 15 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçeklecektir.

Okulumuzda ara tatil dönemini verimli geçirmek amacıyla 10. ve 11. Sınıf öğrencilerimizden oluşan 18 kişilik öğrenci grubumuz, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Hamdi Niğdelioğlu rehberliğinde Kumcağız Kamp Alanına gittiler. İki günlük kamp sürecinde hem bir arada yaşamayı, sorumluluk almayı hem de çeşitli sosyal ve sportif faaliyetlerle zamanı verimli geçirmeyi öğrendiler.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönemi bugün gerçekleşen karne töreni ile son buldu. Sınıf seviyelerine göre ilk üç başarı gösteren öğrencilerimiz, sportif kültürel etkinlikler görev ve başarı gösteren öğrencilerimiz ödüllendirildi. Öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.